Croquetes de pernil

Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Utensilis

Una pala de fusta de base plana que ens permeti remoure amb força la superficie del fons de la cassola.

Elaboració

-En una cassola fonda, amb un fil d´oli, sofregir fins enrossir la ceba picada molt fina.
-Mentre, picar molt menut el pernil; jo ho faig amb la picadora elèctrica.
-En un bol a part, mesclar els ingredients: la llet, la farina, la Maizena, els 5 rovells, la sal (jo en poso una culleradeta no massa plena de postres), una mica de pebre i un polsim de nou moscada, i el pernil trinxat. Mesclar-ho bé amb les barnilles, procurant que no quedi farina depositada al fons.
-Quan la ceba estigui ben rossa, afegir la mantega a la cassola i abocar la mescla del bol; seguir remenant sense parar amb una pala de fusta. Quan comenci a espessir baixarem l´intensitat del foc; hem de remoure bé el fons perquè no se´ns enganxi. En pocs minuts tindrem la massa cuita.
-Abocar la pasta de les croquetes en una safata i esperar que es refredi.
-Quan volguem donar forma a les croquetes ho farem amb el marbre i les mans lleugerament untades d´oli perquè no se´ns enganxi la pasta als dits. Passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat.
-Fregir-les amb l´oli a 170º C.

Notes

Si en comptes de pernil ibèric les volem fer de pernil dolç, en posarem 500grs. Si és salmó fumat, 400grs. En cas de ser formatge, farem una barreja amb 300grs. de gruyère i 300grs. d´emmental ratllats.
Amb aquestes quantitats que dono surten de 80 a 90 croquetes de bon tamany. Posats a fer val la pena fer-ne quantitat i que en sobrin unes quantes per congelar.
La recepta original la vaig treure del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se