"Crèpes" variades, salades
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la pasta:
- 250 grams de farina, dos ous, oli d'oliva verge, sal, peladura ratllada d'una taronja, 50 grams de mantega, i un raget de Gran Marnier, rom o kirsch. El Gran Marnier és el que hi va millor.
- Mig litre de llet.
Pel ferciment:
- cranc ratllat, gambetes pelades, enciam, espàrrecs verds o de llauna, cogombres amb vinagre, verduretes a taquets petitons "ensaladilla", trossets de rap bullits amb una fulleta de llorer, un ou dur, salsa rosa, i maionesa. Les salses millor fetes a casa.
- Per la decoració: Pebrot vermell escalivat, olives verdes, i cogombre a rodanxetes petites.
Utensilis
Safata de servir bonica.
Elaboració
En un bol gran, s'hi posa la farina prèviament passada per un sedàs, i en el seu centre s'hi posen els ous, una cullerada d'oli, una mica de sal i un raget de llet. Es treballa aquesta pasta amb una cullera de fusta, i s'hi va afegint la llet restant.
S'hi posa també, la pela de taronja ratllada,i el licor escollit.
Es deixa reposar a la nevera durant una hora aproximadament.
Si en el moment de fer-la servir veiem que està molt espessa, hi afegirem una mica més de llet o aigua.
S'unta amb mantega una paella (de la mida que volem fer les crèpes), i quan és calenta, s'hi posen dues o tres cullerades soperes de la pasta, escampant-la tot bellugant la paella, a fi efecte que quedi coberta totalment, - com si fos una truita-, i quan es desenganxa, la girem de l'altre costat amb l'ajut d'una forquilla o pala.
Anem fent una muntanyeta de crèpes quan són fetes, en un plat pla fins el moment de farcir-les.
FARCIMENT:
- Enciam a trossets petitons, cranc i salsa rosa.
- Enciam, cranc, cogombre trinxat petitó i maionesa.
- Enciam, gambes pelades, ou dur i maionesa.
- Enciam, trosssets d'espàrrec i salsa rosa.
- Tres espàrrecs blancs, verduretes i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, verduretes, ou dur, i salsa maionesa.
- Tres espàrrecs blancs, ou dur trinxadet, i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, ou dur trinxadet, i maionesa.
- Verduretes, gambes pelades i salsa rosa.
- Verduretes, gambes pelades i maionesa.
- Verduretes, ou dur trinxat, cogombre trinxat i salsa rosa.
- Verduretes, ou dur, cogombre i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, enciam, i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, cogombre trinxadet, i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc, cogombre i maionesa.
- Ou dur ratllat, verduretes, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, gambetes, olives a trossets, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, cranc ratllat, cogombre,i maionesa.
- Ou dur ratllat, una tira de pebrot vermell, olives i salsa rosa.
2h
Notes
Decorar-los quan els tinguem farcits amb els mateixos ingredients que hem utilitzat per a farcir-los. Rodanxetes d'ou dur, de cogombre, gambetes, eetc...
Es serveixen freds.
Etiquetes: Entrants Altres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9328 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.