Cocada de Camarón
Categoria:
Recepta per wok
Típica de: Equador
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams gambetes (petites).
- 4 galeres.
- 1 litre d’aigua.
- 4 o 5 cebes de figueres (uns 800 grs.).
- 3 dents d’all.
- 3 pebrots verds.
- 1 pebrot vermell.
- 300 grams de tomàquet triturat.
- ½ litre de llet de coco.
- Oli d’oliva, sal i pebre.
- Arròs basmati.
Elaboració
- Comencem posant a bullir l’arròs basmati.
- Pelem les gambetes i posem els caps i les closques en una paella amb oli ben calent, juntament amb les galeres (les galeres donaran suavitat al fumet).
- Passats cinc minuts llargs, hi afegirem aigua per tal d’anar fent el fumet (anirem tirant aigua sense passar-nos i que vagi reduint; uns 20 minutets). Recordem de salar-lo al final, que si ens redueix pot quedar massa fort.
- Mentrestant anirem fregint les cebes i els alls en el Wok (tallat tot en brunoisse).
- Seguirem, afegint-hi els pebrots també tallats ben fins.
- Quan el sofregit comenci a fer bona cara, haurà arribat l’hora del tomàquet triturat (l’hi posarem un punt de sucre, si cal).
- En aquest punt ja haurem passat el fumet pel “xino” (apretant ben fort amb el morter per no perdre res de gust..).
- Ara que el sofregit ja està al punt, l’hi posarem el fumet (tinguem present que no estem fent una sopa, així que valorem la quantitat; en tot cas, si ho passessim tot pel xinès podriem fer una crema també molt bona).
- En cinc minuts, ja hi podrem anar abocant la llet de coco, amb la cura de no passar-nos (poc a poc, potser no cal tota).
- Apagarem el foc i posarem a dins la salsa les gambes pelades que es faran soles (han de quedar tendres).
- L'arròs se serveix separat i que cada comensal se'n posi el que vulgui.
Notes
- Si ho passem tot pel "xino" i quatre gambes per decorar, seria la versió crema (sense l'arròs).
- Molt recomanable, i un punt més exòtic, si li afegim un polsim de curry al final (caça molt bé amb les gambetes i amb la llet de coco).
Comparteix aquesta recepta: