Canelons d'espinacs i bolets Carrereta amb salsa beixamel de Cep
Ingredients
- Dos manats d'espinacs
- 40 g. de bolets Carrereta deshidratats
- Dos ous bullits
- 5 tomàquets de ramellet ratllats
- dues cullarades soperes d'ametlla torrada triturada
- 10 plaques de canelons
- Els ingredients per a fer una salsa beixamel (mantega, farina i llet)
- Dues cullarades (de postre) de pols de Cep
- Formatge de Menorca semi-curat
- Sal i oli d'oliva
Elaboració
Poseu a hidratar amb aigua els bolets Carrereta duran dues hores. Quan tinguiun la textura de frescos, els escurriu. Guardeu aquesta aigua per a futurs plats (risottos, fideus, brous, etc).
Renteu els espinacs i els escurriu per tal que treguin l'aigua. Talleu-los a tires d'un centímetre més o menys de gruixudes. Poseu una paiella al foc amb un rajolí d'oli d'oliva i fregiu els espinacs. Quan hagin perdut tota la seva aigua contineu fregint-los i li afegiu els bolets Carrereta i deixeu que es vagin fregint amb els espinacs. Heu d'anar remanant per tal que no s'aferri. A continuació li afegiu el tomàquet de ramellet triturat i un polsim de sal i ho varregeu tot i deixeu que es vagi fent a foc lent fins que veieu que el els sofregit ja està al seu punt. No ha de quedar ni molt sec ni molt líquid. Apagueu el foc i li afegiu l'ametlla triturada i els ous bullits ratllats. Ho remaneu tot i rectifiqueu de sal.
Una vegada fred, farciu les plaques de canelons i els poseu en una plata per al forn untada amb mantega.
Prepareu la salsa beixamel afegint-hi la pols de cep abans de posar la llet.
Cobriu els canelons amb la salsa beixamel i li poseu el formatge de Menorca ratllat per sobre. Poseu la plata al forn pre-escalfat a uns 210 graus a la graella del mig i deixeu que es vagin fent durant uns deu minuts. Poseu la gratinadora i quan hagi agafat un color doraret, ja els podeu treure del forn.
Notes
Per acompanyar-los recomano un cava rosat Brut Nature ben fresc.
Comparteix aquesta recepta: