Truita de ceba confitada
Categoria:
Tipus de plat: Truita
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 6 cebes entre mitjanes i grosses
- 6 ous
- oli d´oliva extra verge
- vi ranci
- mel
Elaboració
Talleu les cebes en juliana curta i poseu-les a coure en una paella amb un rajoli d´oli. Al principi se li pot donar un foc mig, però aviat l´haurem de baixar al mínim i deixar que la ceba vagi confitant tapada durant més d´una hora, o hora i mitja. De tant en tant remenarem. Quan s´hagi reduit i estigui ben tova i rossa, li tirarem mitja copeta del vi ranci, farem que s´evapori l´alcohol pujant l´intensitat del foc i acte seguit afegirem un fil de mel (només un fil!); remenarem, rectificarem de sal, i deixarem que cogui dos minuts més tot remenant.
Amb els 6 ous farem tres truites individuals posant com a farciment una tercera part de la ceba caramelitzada a cadascuna d´elles .
Notes
Compteu amb dues cebes de bon tamany per cap doncs al confitar-les reduiran molt.
Comparteix aquesta recepta: