Patates a la importància
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Castella-Lleó
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grs. de patates
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d'all
- Farina per rebossar
- 2 ous
- Julivert, safrà, oli i sal
- 2 tasses d'aigua (o de caldo de verdures)
- Vi blanc (opcional)
4 racions
Elaboració
Pelar les patates i tallar-les a rodelles d'un centímetre de gruix. Passar-les per farina i ou batut i fregir en oli abundant. Reservar en un plat amb paper absorbent, per eliminar l'excés d'oli.
Fer una picada amb els dos grans d'all, un grapadet de julivert, unes branques de safrà (jo no n'hi poso mai, però en la recepta original hi són), sal i un raig d'oli. L'all i el julivert els podeu substituir per els cubs que vènen a "la Sirena" congelats que ja són triturats. En aquest cas, dos cubs d'all i dos de julivert.
Sofregir la ceba ben picada en 3 cullerades d'oli fins que comenci a daurar. Afegir-hi una cullerada de farina i un got de vi blanc sec (opcional). Passada una estona, abocar-hi la picada i, sense parar de remenar, saltejar-ho tot junt un minut.
Col·locar les patates que tenim reservades en una cassola, regar-les amb el sofregit, afegir-hi dues tasses abundants d'aigua o caldo de verdures i rectificar de sal.
Posar al foc, i quan arrenqui el bull, baixar-lo i coure uns 25 minuts remenant de tant en tant amb molta cura de no trencar les patates. (Punxar amb una forquilla per saber si estan fetes).
Abans de servir, tirar una mica de julivert picat per damunt.
1h
Notes
Com que és un plat molt complet en el que les calories vessen per tots quatre costats, convé menjar aquestes patates com a plat principal, acompanyades només d'una bona amanida. (o no mirar la bàscula uns quants dies)
Etiquetes: Patates Vegetariana Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3662 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.