Carrot cake (Pastís de pastanaga)
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Regne Unit
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la massa del pastís:
- 2 ous
- 150 ml. d'oli de gira-sol
- 150 grs. de sucre morè
- 200 grs. de pastanaga (estafanòria o carrota)
- 200 grs. de farina de força
- 1 i 1/2 cullereta de bicarbonat
- 3 culleretes de canyella mòlta
- 50 grs. de nous
- 100 grs. de panses (sense llavors)
- Ratlladura d'una taronja
- Un pols de nou moscada
Per el frossting (cobertura):
- 100 grs. de formatge d'untar (Philadelphia)
- 50 grs. de mantega
- 50 grs. de sucre glass
8 racions
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 175º
Ratllar les pastanagues i reservar-les.
Batre uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.
Tamissar juntament la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i afegir-ho a la barreja anterior.
Posar-hi també la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, les panses i les nous picades grollerament.
Barrejar-ho bé tot plegat, i posar en un motlle prèviament untat amb oli i enfarinat.
Posar al forn durant 5 minuts, passats els quals s'ha d'abaixar la temperatura a 160º i deixar-l'hi de 35 a 45 minuts més. Això depèn del forn i del motllo. Per saber si està cuit, clavar un escuradents al mig del pastís, i si surt net ja està fet.
La cobertura (frossting) es fa simplement barrejant els 3 ingredients que la formen, i s'ha d'e posar damunt el pastís quan aquest ja sigui fred.
Aquesta cobertura és opcional, però és un dels elements principals d'aquest postre. A mí personalment no m'hi agrada gaire, però sempre n'hi poso, ja que qui la vol treure ho pot fer amb molta facilitat.
Hi fa molt bo una miqueta de pell de taronja confitada (Vegeu recepta)
1h 30min
Notes
El Carrot Cake és el pastís més típic del Regne Unit. La seva popularitat es remonta a la edad mitja, quan disposar de sucre era un luxe, i la gent utilitzava la pastanaga per endolcir els pastissos, ja que és una de les hortalisses amb major concentració de sucre.
Però l'esclat definitiu del Carrot Cake va tenir lloc a la segona guerra mundial. En aquella època, al Regne Unit estaven racionats pràcticament tots els productes alimentaris , però no la pastanaga, de manera que en la majoria de les cases britàniques, en l'època de més privacions alimentàries, sempre hi havia un pastís de pastanaga per "matar el cuc". Avui en dia, és difícil trobar un restaurant, un pub o una cafetería anglesos on el Carrot Cake no sigui el rei de la carta de postres.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
28225 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.