Arròs de pagès ( recepta de l'àvia )
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 talls de carn de corder (ronyonada).
- 1 ceba grossa.
- 2 tomàquets madurs.
- 2 dents d'all.
- 2 dernes de pebrot vermell.
- 2 dernes de pebrot verd.
- Espinacs.
- 1 patata.
- 50 grams de bajoques rodones
- 50 grams de pèsols.
- 1 albergínia.
- 4 tasses de arròs.
- Aigua.
- Sal.
- Oli d'oliva arbequina.
- Especies (colorant).
4 racions
Elaboració
En un plat tallarem l'albergínia a trossets, i l'hi posarem una mica de sal perquè tregui el suc, en un cassó farem bullir les bajoques i els pèsols i els espinacs. En una cassola de fer l'arròs i posarem oli d'oliva arbequina, quan estigui calent posarem la carn de corder que prèviament haurem tallat a trossets i l'hi posarem una mica de sal, la sofregirem un mica i quan estigui cuita la traurem de la cassola i la deixarem en un plat.
Sofregirem a la cassola el pebrot verd i el vermell sense pell i li donarem unes voltes i quan això estigui, l'hi agregarem la ceba, l'all i la tomaca que em tallat a trossets, quan tot aixo sigui cuit hi posarem la carn, els pèsols, les bajoques i l'albergínia espremuda i la patata tallada a trossets. Ho deixarem coure uns 10 minuts i hi tirarem l'arròs, li donarem una remenada i afegirem l'aigua que prèviament l'haurem escalfat en un pot.
Per últim hi posarem el colorant perquè hi doni una mica de color groc, es rectifica de sal i es deixa coure fins que s'hagi begut el suc.
Es retira del foc i es tapa amb una tapadora uns minuts.
1h
Notes
És un primer plat, és pot acompanyar amb una amanida de verda.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3899 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.