Maionesa feta amb morter de pedra

Ingredients

  • 1 o 2 alls.
  • 250 centilitres d'oli d'oliva arbequina.
  • 1 rovell d'ou.
  • 3 o 4 tallets de patata.
  • Sal

4 racions

Utensilis

Morter de pedra

Elaboració

1. En un morter es posen els alls que prèviament haurem pelat, i la patata que haurem bullit i deixat refredar, i el rovell d' ou que haurem separat de la clara.
2. Amb la mà del morter s'aixafa tot.
3. Amb un setrill hi anirem posant l' oli d' oliva de rajolí en rajolí donant voltes amb el morter fins que estigui lligat.
4. I per ultim s'hi tira la sal. Es fa una remenada i ja està.

15min

Notes

Aquesta salsa es pot posar a la "ensaladilla russa", la pots acompanyar amb la carn, o te la pots menja sucant pa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1858 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

5 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Rosa mª, jo tenia entès, que quan es fà una maihonesa o allioli en el morter, la sal es posa al principi, perquè en aixafar els alls, no saltin. Pot ser com ho expliques quedi millor.
Rep una salutació. Quim Lleonart.
Nen Batet diu:
Per 2 grans d'all no ve d'aqui. Si es un morter de pedra(no aquests esmaltats) es me sfacil que no saltin tan els alls.
Quim Lleonart diu:
De totes maneres, a la cuina s'ha de cuinar amb coherencia, no ho creu? Quim Lleonart.
Rosa Maria Llurba Gallisá diu:
Jo la poso al final perquè no es talli la maionesa.
Quim Lleonart diu:
Amiga Rosa Mª, el fet de posar al prinicpi o al final la sal, no vol dir que tingui rès a veure en que es pugui o no tallar la maionesa, o l'allioli. Rebi una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: