Maionesa feta amb llet
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Llet sencera
- Sal
- Un raig de llimona
- Colorant de l'arròs
- Oli de gira-sol
10 racions
Utensilis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora gran
Una salsera
Elaboració
En un pot de batedora gran, fiquem: dos dits de llet sencera (millor si és de la nevera), un rajolí de suc de llimona, un polsim de sal, un polsim molt petit de colorant de l'arrós, i amb l'ajud de la batedora elèctrica, anem batent com si fessim una maionesa normal, anant-hi afegint l'oli de gira-sol, tenint en compte que la quantitat de maionesa, feta d'aquesta manera triplica el seu volum.
Un cop ja la tenim muntada, ja la podem fer servir de la manera que vulguem.
30min
Notes
Aquesta salsa, a les cuines professionals es coneix amb el nom de "lacticina", i es fà amb llet en comptes de ficar-hi ou, per evitar la "salmonel·losi". Si afegiu un gra d'all pelat, tindreu un bon allioli.
Etiquetes: Lenigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4787 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.