Sofregit de bajoques, patata i pastanaga gratinat al forn

Ingredients

  • 3 patates mitjanes
  • 3 pastanagues
  • 500 g de bajoques (poden ser congelades)
  • Sal.
  • Aigua

Pel sofregit:

  • Oli d'oliva
  • 1 Ceba mitjana
  • 1 dent d'all
  • 75 g de pernil a trossets (una capseta)
  • 2 cullarades soperes de tomaca triturada
  • 1 potet petit de tomaca solis
  • 1 brik petit de crema de llet
  • 1/2 pastilla de avecrem de pollastre
  • Formatge ratllat

2 racions

Elaboració

Posarem en una olla aigua,i quan estigui calenta hi tirarem les verdures que prèviament haurem netejat. Tirarem primer les bajoques, quan arrenquin el bull hi tirarem la pastanaga i quan torni a arrencar el bull les patates. Hi tirarem la sal. Ho deixarem coure 1/4 d'hora. La patata no ha de quedar desfeta sinó els talls sencers.
En una cassola hi posarem oli d'oliva. Quan estigui calent hi posarem la ceba tallada a daus i la deixarem coure a foc lent fins que agafi un color fosc (s'hi pot afegir una mica d'aigua per enganyar l'oli). Al sofregit no s'hi posa sal ja que el pernil ja en porta.
Quan estigui a punt d' estar cuita la ceba hi tirarem l' all a trossets petits i el deixarem que es cogui una mica. Hi posarem la tomaca (triturada i Solis) i li donarem unes voltes perquè es barregi. Hi afegirem 1/2 pastilla de avecrem, el pernil i la crema de llet i deixarem que s'acabi de coure.
Quan estigui tot cuit, en una safata d' anar al forn hi posarem les verdures que prèviament en una escorredora haurem escorregut (els talls de patata si son massa grossos es poden partir), el sofregit, i per sobre un bon ruixat de formatge ratllat i ho posarem al forn a gratinar. Quan comenci a agafar color es treu i s'apaga el forn.

1h 30min

Notes

Això és un primer plat.
És una altra manera de menjar verdura.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3094 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: