Pastís de tres xocolates

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

10 racions

Elaboració

Tritureu les galetes fins que siguin pols i les mescleu amb la mantega pomada i un rajolí de llet, només un rajolí perquè si us passeu no quallarà la massa-fins a obtenir una massa ferma i homogènia i l´esteneu bé en la base del motlle.

Aquesta base la podeu posar en la nevera fins uns moments abans d´abocar-hi la primera capa de xocolata.
1-Preparació de la primera capa de xocolata negra.
Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la primera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls.
En un cassó hi afegiu 75 gr. de sucre, 250 ml de nata, la resta de la llet que hàgiu separat de la que necessiteu per dissoldre la quallada i la quallada dissolta. Escalfeu-lo en el foc sense que arribi a bullir sempre remenant perquè no s´enganxi. Quan arrenqui la primera butllofa ho retireu del foc. La textura que adquireix és semblant a la xocolata desfeta.
Aboqueu-hi la xocolata sobre la galeta suaument.

2-Preparació de la primera capa de xoclata amb llet.
Igual que la de xocolata negra però amb 50 gr. de sucre en comptes de 75 gr.
Aboqueu-hi la xocolata sobre la xocolata negra suaument
3-Preparació de la primera capa de xocolata blanca.
Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la tercera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls. Al tractar-se de l´última capa i a fi d´eliminar bombolles que puguin fer-se en la superficie i, que són poc agraïdes visualment, haureu de colar la quallada que heu dissolt en la mica de llet abans d´afegir-la en el cassó amb la resta d´ingredients.
Igual que les anteriors capes però amb 25 gr. de sucre.
Aboqueu-hi la xocolata sobre la xocolata amb llet suaument.
Per un motlle desemmotllable de 23 cm.

1h

Notes

Consells.

Si se us oblida treure la mantega de la nevera a fi que es faci pomada. La podeu estovar en el microones però sempre en l'opció de descongelar. Mai amb temperatura ja que faria líquid.



No cal deixar refredar entre capa i capa. El temps que transcorre preparant capa i capa ja és suficient per quallar.




Per abocar la 2a i 3a capa cal que poseu un cullerot o cullera boca avall i deixeu que caigui suament, en forma de rajolí, la xocolata sobre el cullerot amb suavitat. Comenceu pels extrems fins arribar al centre ja que el mig del pastís és més tendre.



Perquè no se us separin les capes a l´hora de menjar el tall podeu fer unes ratlles suaus amb una forquilla sobre la capa base. És a dir, sobre la capa negra abans d´abocar-hi la xocolata amb llet i sobre la capa de xocolata amb llet amb d´abocar-hi la xocolata blanca.




És preferible fer el pastís d´un dia per l' altra perquè qualli millor.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se