Farfalle amb xixorrites i olives negres
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams, de farfale (llacets)
- 200 grams, de xixorrites
- 100 grams, d'olives negres, d'Aragó
- Sofregit de tomàquet
- Un got de vi blanc
- Aigua
- Sal
- Mantega
- Orenga en fulla
- 150 grams, de formatge Parmesà, ratllat
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats, laminats
- Una fulla de llorer
Elaboració
Primer de tot, en un cassó amb aigua, sal i un toc de mantega, bullim els llacets.
Quan són cuits al " dente", els reservem en el mateix cassó.
A part, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la ceba, els alls, les xixorrites i la fulla de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim el sofregit de tomàquet, el ví, i les olives negres.
Seguidament, afegim els llacets ben escorreguts, ho espolsem amb l'orenga, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, cinc minuts més.
A continuació, ho posem en els plats individuals, i ho espolsem amb el formatge Parmesà, abans de treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: