Bicicletes amb xixorrites, gratinades
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 grams, de xixorrites
- 250 grams, de bicicletes,( un paquet)
- Sal
- Aigua
- Oli d'oliva
- Mantega
- Una fulla de llorer
- Tres alls pelats
- Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Nata líquida,( per muntar)
- Una ceba picolada
- Ví blanc
4 racions
Utensilis
Una safata per anar al forn
Un cassó gran
Una paella gran
Elaboració
En un cassó amb: aigua, sal i un raig d'oli d'oliva, bullim les bicicletes, fins que són al " dente ", i les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim : les xixorrites, la ceba picolada, la fulla de llorer, i els alls pelats.
Seguidament, afegim cinc cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de ví blanc.
Quan tot el conjunt és cuit, afegim les bicicletes ben escorregudes, i ho remenem ben remenat. A continuació, afegim la nata líquida, ho remenem tot plegat, i ho fiquem en una safata per anar al forn. Ho espolsem amb formatge ratllat, hi afegim unes nous de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que tot plegat és ben rosset, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata, amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.
40min
Etiquetes: Cuina amb xixorrites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1670 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.