Petxina de pelegrí, ( vieira) farcida amb puré de patata i bacó

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Un passapurés
Una safata metàlica plana, per anar al forn
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una cassola fonda
Una mànega pastissera amb un broc rissat

Elaboració

Primerament rentem les patates i les posem a bullir amb aigua i sal, amb pell en una cassola fonda.Mentrestant, tallem els porros i el bacó, en brunoise molt menuda, i ho fregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Quan tot plegat és cuit, ho reservem.
Quan les patates ja estan cuites, les pelem i les passem pel passapurés, en un cassó gran.
Seguidament, ho posem en el foc ben baix, i anem remenant amb l'ajud d'una espàtula de fusta. Tot seguit, afegim la barreja de porros i bacó, i seguim remenant.
A continuació, afegim un raig de nata líquida, un polsim de nou moscada, i corregim de sal.
Quan tot el conjunt és cuit, ho reservem.
A continuació, agafem una safata plana, i posem les petxines de pelegrí al damunt, ben planes.
Amb l'ajud de la mànega pastissera amb un broc rissat, anem omplint les petxines amb la barreja de patatates i bacó. Tot seguit, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que veiem que estan ben rossetes, i ja les podrem servir en plats individuals.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se