Petxina de pelegrí, ( vieira), farcida amb bacallà
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis closques de petxines de pelegrí, buides i netes
- La part blanca de sis porros
- Oli d'oliva
- Conyac
- Formatge ratllat
- Nata líquida per muntar
- Salsa beixamel
- Nou moscada
- 600 grams de bacallà esqueixat
- Farina
6 racions
Utensilis
Una trinxadora elèctrica
Una espàtula de fusta
Una mànega pastissera amb el broc rissat
Una safata metàlica plana, per anar al forn
Elaboració
Primer de tot, posem el bacallà en remull, tot cambiant l'aigua unes tres vegades.
En el moment de fer-lo, l'escorrem i el picolem amb l'ajud d'un ganivet. Tot seguit, el posem en un cassó juntament amb els porros i un raig d'oli d'oliva. Quan tot plegat és mig cuit, afegim un raig de nata líquida, un polsim de farina, i un polsim de nou moscada, i anem remenant-ho amb una espàtula de fusta, fins a tenir una pasta fina i homogènea.
Seguidament, posem les closques de les petxines damunt la safata per anar al forn, i amb l'ajud de la mànega pastissera, les anem omplint amb la farsa de bacallà.
Seguidament, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb una mica de formatge ratllat, i les posem en el forn a gratinar a 180º, fins que són rosses, i ja les podrem servir a taula, en plats individuals.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de les petxines de pelegrí Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1722 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.