Petxina de pelegrí a la mallorquina

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis closques de petxina de pelegrí buides i netes
  • Un quilo i mig de patates
  • 200 grams de sobrasada
  • 150 grams de llardons
  • Aigua
  • Sal
  • Mantega
  • 150 grams de formatge de bola ( ratllat )
  • Nata líquida

6 racions

Utensilis

Un passapurés
Una espàtula de fusta
Una trinxadora elèctrica
Una mànega pastissera amb el broc rrissat
Una safata plana per anar al forn
Una cassola fonda
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, posem les patates amb pell a coure amb aigua i sal.
Quan són fredes, les pelem i les passem pel passapurés, tot posant-les en el cassó on acabarem de fer la recepta. Seguidament, afegim la sobrasada sense pell i els llardons pasats per la trinxadora, fins deixar-los com a pols.
Tot seguit, remenem amb l'espàtula de fusta, fins aconseguir una pasta fina i homogènea.
Seguidament, afegim una mica de mantega, una mica de nata líquida, corregim de sal, i seguim remenant fins acabar de fer la farsa.
A continuació, posem les petxines en la safata per anar al forn, i amb l'ajud de la mànega pastissera amb el broc rrissat, les anem omplint. Tot seguit, les espolsem amb el formatge de bola ratllat, i les gratinem a 180º, fins que veien que són ben rossets, i les podrem treure a taula en plats individuals.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1860 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: