Petxina de pelegrí,( vieira), farcida amb espinacs, panses i pinyons
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
- 400 grams, d'espinacs congelats
- La part blanca de quatre porros
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- 100 grams de panses de corint
- 50 grams de pinyons
- Salsa beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
- 100 grams de formatge ratllat
6 racions
Utensilis
Una safata metàlica plana, per anar al forn
Un cassó mitjà
Un colador mitjà
Una cullera grossa
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem durant cinc minuts, les panses i els pinyons. Tot seguit, els escorrem i els reservem.
A part en un cassó amb aigua i sal, posem a coure els espinacs, i quan són cuits, els escorrem i amb l'ajud d'un ganivet els picolem ben picolats, i els reservem.
A part en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim a foc baix els porros. Quan són cuits, afegim: els espinacs, les panses i els pinyons, i ho remenem ben remenat, i ho reservem. Tot seguit, preparem la salsa beixamel, com aconsello a la meva recepta, i seguidament, omplim les petxines amb la farsa d'espinacs i les anem deixant planes damunt la safata per anar al forn.
Tot seguit, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb una mica de formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que veiem que són rossetes, i ja les podrem servir en plats individuals.
1h
Etiquetes: La cuina de les petxines de pelegrí Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2023 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.