Petxina de pelegrí, ( vieira) farcida amb puré de patata i bacó

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
  • Salsa beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
  • Dotze tires de bacó fumat,( sense cotna)
  • Formatge ratllat
  • Oli d'oliva
  • La part blanca de deu porros
  • Sal
  • Aigua
  • Nata líquida,( per muntar)
  • Nou moscada
  • Un quilo i mig de patates mona lisa

6 racions

Utensilis

Un passapurés
Una safata metàlica plana, per anar al forn
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una cassola fonda
Una mànega pastissera amb un broc rissat

Elaboració

Primerament rentem les patates i les posem a bullir amb aigua i sal, amb pell en una cassola fonda.Mentrestant, tallem els porros i el bacó, en brunoise molt menuda, i ho fregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Quan tot plegat és cuit, ho reservem.
Quan les patates ja estan cuites, les pelem i les passem pel passapurés, en un cassó gran.
Seguidament, ho posem en el foc ben baix, i anem remenant amb l'ajud d'una espàtula de fusta. Tot seguit, afegim la barreja de porros i bacó, i seguim remenant.
A continuació, afegim un raig de nata líquida, un polsim de nou moscada, i corregim de sal.
Quan tot el conjunt és cuit, ho reservem.
A continuació, agafem una safata plana, i posem les petxines de pelegrí al damunt, ben planes.
Amb l'ajud de la mànega pastissera amb un broc rissat, anem omplint les petxines amb la barreja de patatates i bacó. Tot seguit, les cobrim amb una mica de beixamel, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que veiem que estan ben rossetes, i ja les podrem servir en plats individuals.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1760 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: