Petxines de pelegrí (vieires) farcides amb gambots i salsa aurora
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Galicia
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze closques de vieires buides i netes
- Vint gambots de mida gran
- Dues cebes tendres
- Sofregit de tomàquet
- Salsa Aurora
- Formatge ratllat
- Una copa de conyac
6 racions
Utensilis
Un cassó gran
Sis plats plans grans de porcellana blanca
Una espàtula de fusta
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una safata plana pel forn
Unes pinces pel forn
Elaboració
Primerament, fem la salsa Aurora i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, pelem els gambots i els fiquem picolats en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva juntament amb les cebes tendres picolades. (Els caps i les pells dels gambots els congelem per fer un fumet quan ho necessitem)
Tot seguit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i una copa de conyac, i ho remenem amb l'espàtula de fusta fins que ja és cuit.
A continuació, amb l'ajud d'una cullera gran, anem omplint les petxines de pelegrí amb aquesta farsa, les cobrim amb la salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat,les posem planes a la safata del forn, i les gratinem a 180º, fins que el formatge ja estigui ben daurat, i ja les podrem servir de dues en dues en els plats plans, i les servim a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les petxines de pelegrí Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1838 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.