Blaiets
Categoria:
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 350 g de farina
- 125 g de sucre
- 125 g de mantega
- 2 ous
- 1 ou per pintar
- 1 cp. de sucre vainillat
- 1 cp de llevat químic
- La ratlladura de mitja llimona.
Elaboració
Abans de començar a fer la recepta traurem la mantega de la nevera i els ous, perquè estiguin a temperatura d'ambient.
1-Posem a escalfar el forn a 200º C
2-Amb la mantega a textura de pomada, la barregem amb el sucre fins que obtinguem una crema blanquinosa.
3-Apart, batem els ous fins que quedin esponjosos. Llavors hi afegim el el sucre vainillat, la ratlladura de la mitja llimona, la crema de mantega, la farina a la qual haurem afegit el llevat, (l'afegim de mica en mica fins que ja no n'admeti més, a mi em va anar bé fer-ho a cullerades). Ho treballem fins que ens quedi una massa llisa.
4-A continuació, l'allisem amb el corró a un gruix de 3mm, més o menys.
5-Tallem amb el motllo les galetes i a sobre hi escrivim "St. Blai"
Si no teniu un motlle ovalat, el podeu fabricar vosaltres, desmunteu un que tingueu rodó i li doneu forma ovalada.... jo ho he fet així, amb una broqueta poseu St.Bai
6-Els pinteu amb l'altre ou restant, abans de ficar-los al for.
Ara ja només queda posar-les a la safata del forn amb paper sulfuritzat i enfornar-les uns 10'.
Ara només cal deixar-los refredar. Quan més rato passen fets milloren... així que espereu-vos i no els mengeu acabats de fer!!!
Comparteix aquesta recepta: