Coca de pasta de full amb calçots i botifarres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Un pinzell
Una safata per abar al forn
Paper sulfuritzat per anar al forn
Una safata de cartró amb blonda

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva fregim a foc baix, els calçots tallats a rodelles ben fines, salpebrats. Quan són ben fregits, ( confitats) els reservem.
A part, tallem els tomàquets en rodelles ben fines i les reservem.
Seguidament, tallem les botifarres tant la blanca com la negre a rodelles de mig dit de gruix, i les reservem.
Espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la massa de pasta de full. La posem a la safata del forn, amb un paper sulfuritzat a sota. Tot seguit, la punxem amb l'ajud del corró de punxar, i dobleguem tota la vora de la pasta de full.
Seguidament, cobrim tot el fons de la planxa amb les rodelles de tomàquet, afegim els calçots confitats damunt, i acabem posant-hi les rodelles de botifarres ben repartides a sobre. Ho enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full és daurada i la traiem.
Abans que refredi, pintem tota la coca amb oli d'oliva amb l'ajud d'un pinzell, i ja la podrem treure a taula amb una safata de cartró amb una blonda.

1h

Notes

Aquesta coca, la podem fer amb botifarra d'ou pel dijous gràs


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se