Patates farcides de calçots i botiffara negra, amb romesco
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Papillota
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre patates de mida mitjana, ( si pot ser totes de la mateixa mida)
- Sal
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Romesco, ( el podeu trobar a les meves receptes)
- Una botifarra culana negra
- La part blanca fe vuit calçots
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Una safata per anar al forn
Un estri per buidar fruites
Una trinxadora
Quatre fulls de paper d'alumini
Una broqueta de fusta, per punxar les patates
Una mànega pastissera amb broc rissat gròs
Elaboració
Primer de tot, preparem les patates per fer-les a la papillot, tal com explico a les meves receptes, i les coem en el forn a 180º, fins que clavem una broqueta de fusta, veiem que són toves i les reservem.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim a foc moderat els calçots tallats a rodelles, salpebrats, i quan són cuits els reservem.
Un cop fredes les patates, les desenboliquem i les tallem per la meitat a lo llarg.
Tot seguit les anem buidant amb l'ajud d'un estri per buidar fruites i les anem deixant damunt la safata per anar al forn.
En una cassola de terrissa, posem; la meitat de la polpa de les patates, els calçots fregits, i la botifarra negra esparracada sense pell.
Ho coem tot plegat a foc moderat, uns deu minuts, i ho reservem.
Seguidament ho passem tot plegat per la trinxadora, i amb l'ajud de la mànega pastissera, anem omplint les patates. A continuació cobrim les patates pel damunt amb una capa fina del meu romesco, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge és rosset, i ja les podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, tant la podem fer amb calçots com porros, o cebes tendres.
Etiquetes: La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3128 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.