Llenguado amb salsa de calçots i patates duquesa
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre llenguados de ració,( 300 grams aproximadament )
- Salsa de calçots,( la podeu veure a les meves receptes)
- Dotze patates duques normals o farcides,( les podeu veure a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Ví blanc
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Dues safates planes per anar al forn.
Paper sulfurat pel forn.
Una espàtula plana metàlica.
Una planxa.
Elaboració
Primerament, fem la salsa de calçots com explico a la meva recepta, i la reservem calenta damunt la planxa.
Seguidament, preparem les patates duquesa com explico a la meva recepta, les espolsem amb un polsim de formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que el formatge sigui rosset, i les reservem. A part, netegem els llenguados, els traiem el cap, els traiem tant la pell de sobre com la de sota, els salpebrem, els reguem amb un rajolí de ví blanc i oli d'oliva, i els blanquegem en el forn uns deu minuts, a 180º, i els posem en el plat individualment.
Tot seguit, els cobrim amb una mica de salsa de calçots, tot posant-hi tres patates duquesa com a guarnició a la part de baix del plat, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta, tant la podem fer amb patates duquesa normals, com amb patates duquesa farcides de botifarra negra que les podreu trobar a les meves receptes.
Etiquetes: La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2012 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.