Llom de bacallà amb verdures de s'hort

Categoria:
Recepta per
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

2 racions

Elaboració

Fregirem les patates però sense deixar que es dorin. Les posarem com a fons en una plata per al forn. A sobre, li posarem el llom de bacallà. Farem una emulsió amb la batedora amb les tres dents d'all, una mica de sal i mig got d'oli d'oliva. La posarem per damunt del llom de bacallà i el que sobri per damunt de les patates. Ho reservarem.
En una paella farem un sofrit (sofregit): primer el porro. Passats uns tres minuts, els espinacs i les bledes i deixarem que treguin tota l'aigua. Ho remenarem i afegirem el grells i a continuació els alls tendres. Fregirem uns cinc minuts. Afegirem les tomàtigues rallades, remenarem tot i deixarem que es vagi fregint. Quan la tomàtiga hagi minvat, hi afegirem la sobrassada tallada a daus i remenarem fins que es fongui. Li posarem el julivert tallat ben fi i apagarem el foc.
Cobrirem el llom de bacallà i les patates amb aquest sofrit i amb l'ajut d'una cullera ho anirem igualant. El més important és que el llom quedi ben cobert.
Ho posarem al forn a 200 graus durant 15 minuts. L'apagarem i ho deixarem a dintre uns 5 minuts més.
Ja es pot servir. Bon profit.

2h

Notes

Variacions:

- es pot posar al sofrit pinyons i panses.
- En lloc de posar la sobrassada al sofrit, es pot posar crua per sobre i un rajolí de mel.

Molt important: emprar hortalisses i verdures de proximitat i que no hagin estat femades amb adobs químics.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se