Llom de bacallà amb verdures de s'hort
Categoria:
Recepta per forn
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un llom de bacallà dessalat i escorregut
- 3 patates del bufet grosses tallades per fregir (allargades o rodones)
- 6 ramallets d'espinacs tallats a juliana
- 6 fulles de bledes tallades a juliana
- 6 grells (cebes tendres) tallats fins incloent les fulles verdes
- 6 alls tendres tallats a terços per la part blanca
- 1 porro tallat a juliana per la part blanca
- 6 tomàtigues de ramallet rallades
- 3 dents d'all
- 1 rodanxa de sobrassada semi coent (semi picant)
- Branques de julivert, sal i oli d'oliva
Elaboració
Fregirem les patates però sense deixar que es dorin. Les posarem com a fons en una plata per al forn. A sobre, li posarem el llom de bacallà. Farem una emulsió amb la batedora amb les tres dents d'all, una mica de sal i mig got d'oli d'oliva. La posarem per damunt del llom de bacallà i el que sobri per damunt de les patates. Ho reservarem.
En una paella farem un sofrit (sofregit): primer el porro. Passats uns tres minuts, els espinacs i les bledes i deixarem que treguin tota l'aigua. Ho remenarem i afegirem el grells i a continuació els alls tendres. Fregirem uns cinc minuts. Afegirem les tomàtigues rallades, remenarem tot i deixarem que es vagi fregint. Quan la tomàtiga hagi minvat, hi afegirem la sobrassada tallada a daus i remenarem fins que es fongui. Li posarem el julivert tallat ben fi i apagarem el foc.
Cobrirem el llom de bacallà i les patates amb aquest sofrit i amb l'ajut d'una cullera ho anirem igualant. El més important és que el llom quedi ben cobert.
Ho posarem al forn a 200 graus durant 15 minuts. L'apagarem i ho deixarem a dintre uns 5 minuts més.
Ja es pot servir. Bon profit.
Notes
Variacions:
- es pot posar al sofrit pinyons i panses.
- En lloc de posar la sobrassada al sofrit, es pot posar crua per sobre i un rajolí de mel.
Molt important: emprar hortalisses i verdures de proximitat i que no hagin estat femades amb adobs químics.
Comparteix aquesta recepta: