Chateaubriand amb salsa de cafè (Cocció amb la Tecnica a Baixa Temperatura)

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Marinada de Cafè:

Barreja d'espècies:

Salsa de cafè, resulta al voltant d'1 ¾ dl:

4 racions

Elaboració

Lliga amb fil de cuina el filet de vedella, també o pots demana al carnisser
Barreja bé el cafè i el licor, i pinzella la carn, cobreix i deixa marinar a la nevera durant unes 12 hores.
Passat aquest temps, elimina la marinada de la superfície de la carn.
Barreja els grans de pebre amb la sal.
Posa mantega clarificada en una paella i fregeix la carn, durant uns 5 minuts, no donis la volta fins que sa format una crosta. Assaona amb la barreja de condiments i col•loca la carn a una safata de forn prees calfada. Insereix el termòmetre a la part més gruixuda de la carn. Asseca el greix de cuinar de la paella.

Cuinat a baixa temperatura:

Aproximadament: 1 Hora i ½, a 80 graus, i al centre del forn prees calfat, la temperatura de la part més gruixuda de la carn és d'uns 55 graus. La carn es pot mantenir calenta al voltant d'1 hora a 60 graus, un cop acabada de cuinar

Salsa de cafè, resulta al voltant d'1 ¾ dl:

Porta a ebullicio el brou de carn, cafè (expresso), licor de cafè i grans de pebre rosa aixafats en la mateixa paella, i redueix a la meitat, cola, i aboca de nou a la cassola.
Afegeix la Maizena expressa en el líquid bullint, i cou durant 1 minut aproximadament.
Afegeix la crema fraiche,i porta a ebullició, cou un altra estona remenant fins que la salsa estigui cremosa.
En lloc del cap de llom, es pot usar la peça central.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se