Arròs de bacallà amb ceps
Ingredients
- 400 g d'arròs
- 2 pebrots verds
- 2 tomàquets
- 1 gotet d'oli
- 200 g de ceps trossejats (congelats)
- 150 g de bacallà
- 2 grans d'all
- 1 l de fumet
- 1 cullerada de sal
Elaboració
Comenceu aquest plat confitant el bacallà amb oli d'oliva i 2 grans d'all a foc mitjà.Quan comenci a agafar escalfor, retireu-lo del foc.
Mentrestant, aprofiteu per preparar el sofregit.Poseu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi l'all picat. Després fregiu-hi també el pebrot verd(tallat ben petit i sense pell). Un cop el pebrot s'hagi fet una mica, afegiu-hi la ceba picada. Quan la tingueu ben daurada, incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-lo coure i després tireu-hi els ceps confitats(escaldeu-los amb aigua i sal, escorreu-los i coeu-los amb oli d'oliva, farigola i all).
Quan el sofregit tingui una textura semblant a la de la confitura, poseu-hi l'arròs i feu-lo enrossir uns 2 minuts. Tireu-hi el fumet(fet amb un sofregit de ceba, all, tomàquet, espines de bacallà i amb l'aigua d'escaldar els ceps). Deixeu que bulli uns 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, incorporeu-hi el bacallà esmicolat i acabeu-ho de coure al forn uns 10 minuts a 180 graus.
Abans de servir l'arròs, deixeu-lo reposar uns 2 minuts.
Comparteix aquesta recepta: