Arròs a banda

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Picada:

4 racions

Elaboració

1. Escalfeu 0,5 dl. d'oli d'oliva en una olla; fregiu el pa, els alls i les ametlles, piqueu en el morter amb el safrà torrat lleugerament, i afegiu-hi el pebre vermell.
2. En el mateix oli, sofregiu les cebes i les patates senceres, fins que siguin daurades; afegiu-hi l'aigua i agregueu-hi la picada; deixeu-ho coure tapat durant uns vint minuts.
3. Quan les patates i les cebes siguin gairebé cuites, afegiu-hi el peix, ben net; deixeu-ho coure 15 minuts suaument i en l'últim moment poseu-hi les gambes.
4. Escalfeu una mica d'oli en una paella, fregiu els 3 alls i les tomates ratllades, afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell, i tot seguit el 1 1/2 l. de brou colat de coure el peix. Comproveu el punt de sal.
5. Quan comenci a bullir, tireu-hi l'arròs, ben repartit; que cogui 10 minuts a bon foc i 8 o 10 minuts més lentament.
6. Retireu del foc, deixeu-ho reposar uns minuts i serviu. Ha de quedar més aviat sec.
7. El peix, un cop tretes les espi nes, es retira i es posa amb les patates i les cebes en una plàtera a part i se serveix amb un allioli clar, en salsera a part.

Allioli:

En el morter, maçoleu 3 grans d'all fins que quedin ben cremosos, removeu molt bé amb la mà de morter per tal que vagin lligant, afegiu-hi un rajolí d'oli i no deixeu de remoure i picar fins que hagi lligat; pareu esment a posar-hi sal.

55min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se