Pasta xoux o pasta per fer lioneses
Categoria:
Tipus de plat: Bunyols
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un litre llet sencera
- 20 grams de sal
- 400 grams de mantega (no margarina)
- 600 grams de farina fluixa (la que fem servir normalment a les cases)
- 20 ous
Utensilis
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Paper sulfurat
Una safata plana pel forn
Una mànega pastissera amb broc rissat gros
Una batedora elèctrica ( si en tenim) amb pales
Elaboració
Primerament, posem la llet en un cassó juntament amb la sal i la mantega. Un cop la mantega s'ha desfet, afegim la farina tota de cop tot remenant amb l'espàtula de fusta, fins que es desenganxi de les parets del cassó.
Primerament, deixarem que refredi, i tot seguit anirem afegint-hi els ous d'un en un sense deixar de remenar ja sigui amb la batedora elèctrica o amb la mateixa espàtula de fusta.
Seguidament, mentre fem les lioneses, prees-calfem el forn a 230º. Tot seguit, en la safata del forn, posem un full de paper sulfurat engreixat amb una mica de mantega i anem fent les lioneses. Tot seguit, les enfornem a 230º i deixem que coguin amb el forn tancat.
Quan veiem que són mig daurades, ja les podem anar traient, per fer el que en vulguem.
Notes
Amb aquesta pasta tant podem fer lioneses, com pals, lioneses petites pel brou de Nadai, i fins i tot bunyols.
Comparteix aquesta recepta: