Pollastre, cacauet i llima
Una broqueta de pollastre d'estil indonesi amb arrós basmati. Barreja de gustos, molt bona i fàcil de preparar. En vam menjar un de molt semblant a Londres, i com ens va agradar, l'hem adaptat al nostre gust.
Ingredients
- Dues cuixes de pollastre desossades i sense pell.
- Arrós basmati.
- Cardamom.
- Mantega de cacauet.
- Salsa de soja.
- 2 Llimes.
- Xilis frescos.
- Sèsam.
Elaboració
Demanem al xarcuter que ens desossi un parell de cuixes de pollastre i en tregui la pell. Ho podem fer nosaltres, cap problema, però ja que ho comprem, ens estalviem feina...
Les tallem a daus de mida regular tots. En un bol, posem els daus de cuixa, els espolsem amb curri i una mica de gingebre en pols. Remenem bé i ho deixem reposar tapat a la nevera una nit. Sense sal.
Per cuinar-ho, fem les broquetes enfilant daus de pollastre en pals de bambú. A les botigues xineses en trobareu de totes les mides. Mentrestant, posem a coure l'arrós basmati amb aigua i uns grans de cardamom aixafats. Quan estigui cuit, ho passem sota l'aigua freda per aturar la cocció i reservem.
Posem les broquetes a la planxa, a foc fort i les fem durant uns 10 minuts per una cara i 5 per la del darrera. Volem que es cogui bé. Amb les cuixes no patim per un excés de cocció, no queden tant seques com els pits.
Mentre es cou el pollastre, en un bol, posem un parell de cullerades de mantega de cacauet, un raig de salsa de soja, ratlladura d'una llima, un xili fresc picat molt petit i el suc d'una llima. Ho remenem bé. Com queda bastant espès, hi podem afegir una mica d'aigua. No hi posem sal.
Ara saltegem l'arrós en una paella amb oli i un parell de grans de cardamom aixafats. Quan estiguin torrats, els traiem i posem l'arrós. Saltegem i emplatem. Espolsem per sobre una mica de sèsam.
Posem les broquetes al costat de l'arrós i cobrim amb la salsa de cacauet i llima. No hi hem posat sal enlloc, perquè la salsa porta soja i ja és bastant salada.
Notes
Hi ha dues classes de mantega de cacauet, amb trossos o sense. Nosaltres ens agrada amb trossos, és més agradable al menjar. Si no els voleu picants, no hi poseu els xilis. Si us agrada més picant, poseu-n'hi un parell...
Comparteix aquesta recepta: