Platillo de pit de xai amb boletes de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa
Una paella gran
Papoer de cuina
Una aranya de filferro
Una espàtula de fusta
Un estri per fer boletes de fruites
Paper de cuina
Una safata plana
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un rajolí d'oli, sofregim els talls de pit de xai salpebrats, juntament amb els alls aixafats.
Quan el pit ja és mig fregit, el retirem a una safata, i el reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregirem les patates fetes a boletes, amb l'ajud de l'estri per fer aquesta funció, i un cop fregides, les reservarem damunt un paper de cuina.
Tot seguit, a la mateixa cassola on hem sofregit el pit, fregirem la ceba picolada sense retirar els alls amb pell, i unes fulles de llorer.
Seguidament, afegirem tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de ví blanc, i un got de conyac. A continuació, afegirem els talls de pit, i ho cobrirem amb el brou de pollastre.
Tot seguit, o posarem a foc baix, fins que el pit sigui gairebé cuit.
A part, farem una picada amb l'ajud de la batedora elèctrica amb : el pa fregit, el julivert picolat, un grapat d'ametlles pelades i els dos alls pelats. Un cop feta la picada, l'afegirem a la cassola juntament amb les boletes de patata fregides.
Deixarem que s'acabi de coure tot el conjunt uns deu minuts més, fins que la carn ja sigui ben tendra, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se