Bacallà esqueixat amb samfaina
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Una paella gran
Una escorredora gran
Una cassola fonda amb aigua freda
Elaboració
Primerament, preparem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop cuita la reservem damunt la planxa calenta.
Al dia anterior a fer la recepta, posem el bacallà en remull amb aigua freda, al menys tota la nit. Un cop a punt de sal, l'escorrem i l'eixuguem amb l'ajud d'un drap.
Seguidament, el posem dintre l'escorredora ben cobert amb farina, i tot seguit amb l'ajud de la mateixa escorredora, l'espolsem.
A continuació, un cop ben espolsat, el fregim en una paella amb oli d'oliva ben calent.
Un cop mig fregit, el posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit el posem a la cassola juntament amb la samfaina.
Tot seguit, hi donem unes voltes amb l'espàtula de fusta, ho deixem acabar de coure uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
Notes
Aquesta recepta, és molt adient per fer un bon esmorzar de forquilla, acompanyat d'un bon pa de pagès i un porronet de ví blanc ben fresquet.
Comparteix aquesta recepta: