Cloïsses amb mongetes del ganxet
Ingredients
- 700 g de cloïsses gallegues fines
- 500 g de mongetes cuites
- 50 ml d’oli
- 5 g d’all (una culleradeta)
- 5 g de julivert (una culleradeta)
- 100 ml de vi blanc
Elaboració
Coem les mongetes a la manera clàssica i les guardem d’un dia a l’altre amb el seu suc. En una paella de la mida de la quantitat de cloïsses, 'hi posem l’oli i la meitat de l’all i julivert amb les cloïsses, i ho escalfem tot junt.
Quan l’all comenci a coure, hi tirem el vi blanc i ho deixeum evaporar una mica. Hi afegim les mongetes cuites i ho lliguem com si fos un pil-pil. Si hi falta suc, hi afegim una mica d’aigua (segons el suc, si és més o menys espès). Ha de quedar sucós, però no clar. Hi afegim la resta del julivert i de l’all. Quan les cloïsses siguin obertes, les traiem del foc perquè no es coguin més. Servim el plat ben calent.
Comparteix aquesta recepta: