Mandonguilles grans de vedella a la cassola
Ingredients
- 320 grs de carn picada de vedella
- 50 cc de vi blanc
- 100 grs de tomàquets
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 1 ou
- 2 Patates mitjanes
- 2 Pastanagues
- Farina
- ¼ de litre de brou de carn
- Julivert
- Pa ratllat
Utensilis
Batedora elèctrica.
Elaboració
Barregem bé la carn picada de vedella, amb una mica d’all i julivert trinxat, després hi afegim l’ou quasi sense batre i un xic de pa ratllat.
Anem formant boles grans (en aquesta recepta, toca una mandonguilla per persona), que s’enfarinen . Són 4 boles.
Les fregim en una cassola, uns 5 minuts, les traiem i reservem.
En el mateix oli, sofregim la ceba ben trinxada; quan es comença a daurar, hi aboquem el vi i el deixem reduir.
A continuación, hi afegim el tomàquet fet puré; el deixem coure uns minuts, el salem lleugerament i hi tirem el brou amb les 4 mandonguilles.
Tapem la cassola i deixem coure 15 minuts.
Mentre, bullim les patates i les pastanagues, tallades a quadrets.
Afegim les patates i les pastanagues al conjunt. Ho fem bullir tot junt 5 minuts.
Traiem les mandonguilles i les reservem. La resta (sofregit, patates i pastanagues), ho pasem per la batedora elèctrica (ha de quedar una salsa espesa).
Posem a la cassola les mandonguilles i la salsa. Deixem fer xup-xup , uns 2 minuts.
Ja es pot servir el plat: una mandonguilla per persona i per sobre la salsa.
Comparteix aquesta recepta: