Estofat de vedella amb verduretes i licor d'avellana
Ingredients
- 500 grams de vedella a daus.
- Oli d'oliva arbequina.
- Sal.
- Tomaca triturada.
- Ceba tallada petita.
- 2 dents d'all.
- Especies.
- Farigola.
- 1 fulla de llorer.
- 1 pot de rovellons variats.
- 1 pastanaga grossa.
- 1 cullerada de farina de pa.
- 1 patata grossa.
- 1 pera erculina.
- 1 poma
- Aigua
- 6 prunes.
Elaboració
En un pot hi posarem 3 ditets d' aigua i el posarem al foc. Quan comenci a bullir hi posarem la sal, el llorer i la vedella.
Ho taparem i el farem coure a foc lent una mitja hora.
En una cassola hi posarem l'oli d'oliva, un bon raig, i la ceba tallada i ho deixarem coure fins que la ceba es torni de color
marronós. De tant en tant hi podem posar una cullerada d'aigua perquè la ceba no es cremi.
Quan casi estigui cuit hi agregarem les dents d'all que haurem tallat petit i ho deixarem coure una mica més. L'all de seguida està cuit.
Posarem la vedella a la cassola i hi afegirem la tomaca, la farigola, les especies, el llorer i les prunes. Donarem unes voltes perquè es barregi tot i hi agregarem l'aigua amb la que hem cuit la vedella. Ho taparem i ho deixarem coure tot uns 3/4 d'hora donant-li de tant en tant una remenada.
En un altre cassó bullirem la pastanaga, que l'haurem tallat a rodanxes i en un altre cassó hi posarem els rovellons que els hi farem donar un bull.
Quan la cassola de vedella estigui ja casi estigui cuita hi posarem un raig de licor d'avellana i hi agregarem la farina, la pastanaga, els rovellons, la pera i la poma tallades petites i ho deixarem acabar de coure uns 10 minuts i apagarem el foc.
En una paella hi fregirem la patata que l'haurem tallat a daus i la deixarem coure i quan s'enrroseixi apagarem el foc i la posarem per sobre de la cassola.
Notes
És un segon plat. Es pot sucar-hi pa o es pot menjar sol.
Comparteix aquesta recepta: