Bacallà confitat amb parmentier de patata , espinacs, espàrrecs frescos i olivada
Ingredients
- 2 Lloms de bacallà dessalats i rehidratats, d’entre 100 g i 150 g, cadascun.
- 1 Bossa petita d’espinacs
- 1 Manat petit d’espàrrecs de marge
- 1 Pot d’olivada
- Oli d’oliva
- Sal
Pel parmentier de patata:
- 1 Patata mitjana
- 15 g de mantega
- 30 g de nata
- Sal i pebre
Elaboració
Del parmentier de patata:
Coem la patata amb una olla amb aigua, durant uns 25 minuts , la pelem i la reservem . Posem la nata a bullir i la barrejarem amb la patata, la mantega, la sal i el pebre.
Del bacallà confitat:
Posem oli en una cassola. hi afegim dues cullerades soperes d'aigua i ho portem a ebullició. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho deixem reposar.
Esperem uns 10 minuts perquè baixi la temperatura a uns 65 ºC.
Passat aquest temps submergim els lloms de bacallà, amb la pell cap amunt. Han de quedar totalment coberts. Ho deixem refredar dins de l'oli a temperatura ambient, aproximadament 30 minuts i ja tenim el bacallà confitat.
Dels espinacs i espàrrecs:
Netegem els espàrrecs i els tallem una mica. Posem oli en una paella, quan està calent hi tirem els espàrrecs amb una mica de sal i deixem coure uns 2 minuts, els anem remenant. Mentre es couen els espàrrecs , hi posem unes fulles d’espinacs i deixem coure uns 2 minuts més. Reservem els espàrrecs i els espinacs.
Per emplatar:
En un plat, posem de base el parmentier de patata, a sobre el bacallà confitat i sobre el bacallà els espàrrecs , espinacs i olivada. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: