Popets i tonyina guisats amb xirles i patates
Ingredients
- 350 g de popets frescos que a la peixateria ens netegen
- 350 g de tonyina fresca tallada a daus
- 1 Dotzena de xirles o rossellones
- 3 Patates mitjanes
- 2 Tomàquets madurs
- 2 Cebes
- Brou de peix
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració
Per començar fem el sofregit.
En una paella, hi posem oli amb les cebes picades amb ganivet.
El foc alt, perquè la ceba no perdi tota l’aigua i es dauri suficientment.
Quan la ceba està ben daurada, hi afegim els tomàquets
(escaldats i sense pell ni llavors) i una mica de sal.
Quan s’ha evaporat tota l’aigua dels tomàquets, el sofregit ja estarà llest.
El reservem.
Mentre, pelem i rentem les patates. Les tallem a daus i reservem.
A continuación, salpebrem els popets i els daus de tonyina.
Agafem una cassola de fang, hi tirem el sofregit, els popets,
els daus de tonyina, les patates a daus i el brou de peix.
Deixem coure a foc baix, uns 25 minuts. Hi posem les xirles, 2 minuts abans.
Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: