Roast-beef amb compota de poma i oli de fruits secs
Ingredients
Pel roast-beef:
- 1 Peça de maluc o llom de vedella o bou de 2 kg
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre en gra
Per la compota de poma:
- 4 Pomes madures
- 2 l d'aigua
- 1 Llimona
- 1 Canó de canyella
- 3-4 Claus d'olor
- Sucre
Per l’oli de fruits secs:
- 1 Ampolla petita d’oli de fruits secs
- Un grapat d’avellanes, pinyons i nous. Tot torrat
Utensilis
Una font de rostir metàl•lica si és possible sobre una reixeta
Elaboració
Del Roast-beef:
Pre-escalfem el forn a 210ºC.
Amb un cordill, lliguem la carn i l’untem amb una mica d’oli. Agafem una font de rostir metàl•lica si és possible sobre una reixeta. Hi posem la peça de carn.
Ho posem al forn uns 20 minuts, hem de mirar de tant en tent, com està de color, doncs ha de quedar ben daurada.
Quan ja està la peça de carn daurada, hi posem pebre negre acabat de moldre.
Baixem el forn a 180ºC i seguim rostint la carn uns 35 minuts per quilo, segons el punt final desitjat: poc fet, al punt, molt fet.
Passat aquest temps , traiem la peça de carn del forn , hi posem una mica de sal i la cobrim amb un paper d'alumini. La deixem reposar 15-20 minuts abans de tallar-la.
De la compota de poma:
La fem, mentre estem fent el roast-beef (per tant, no consta el seu temps d’elaboració en el temps total).
Pelem i trossegem les pomes i les posem a coure en un cassó amb l'aigua, els claus d'olor, la pell de mitja llimona, un tros de canyella en branca i el sucre en funció de la dolçor que volem.
Tapem el cassó i deixem coure fins que veiem que les pomes ja s'han estovat força. Uns 45 minuts
Deixem refredar la compota a la nevera.
De l’oli de fruits secs:
-Trossegem els fruits secs i els saltegem en una paella amb l’oli de fruits secs que hem comprat. El reservem-
Per emplatar:
En un plat, posem de base els talls de roast-beef freds, hi posem a sobre compota de poma i l’oli de fruits secs calent amb el trossos d’avellanes, pinyons i nous.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: