Sepionets saltats amb la seva tinta i parmentier de patata
Ingredients
- 14 Sepionets frescos
- Oli d'oliva verge extra
- Alls
- Julivert
- Sal (amb moderació)
Per al parmentier de patata:
- 200 g de Patates
- 50 cl de Crema de llet
- Oli de tòfona
- Sal Maldon
- Sal i pebre
Elaboració
Del parmentier de patata:
En un cassó amb aigua i sal, bullim les patates prèviament pelades i tallades a daus durant uns 30 minuts.
Per fer el parmentier, posem les patates a la batedora elèctrica, juntament amb la crema de llet, la sal Maldon, el pebre negre i l’oli de tòfona. Ho triturem tot junt.
Dels sepionets:
Mentre bullim les patates per fer el parmentier. Podem fer els sepionets i així estaviem temps total de fer la recepta.
Netegem els sepionets, els traiem la boca i la ploma. Conservem la tinta. Uns 5 minuts.
Tallem uns alls a trossets petits i julivert fresc.
Posem una mica d'oli d'oliva a escalfar en una paella, tirem els sepionets amb la seva tinta i quan estiguin gairebé fets, hi afegim la meitat dels alls i el julivert, remenem bé, els traiem i reservem. Uns 10 minuts
La resta d'alls i julivert, la barregem amb una mica d'oli d'oliva cru i una mica de sal. Fem una picada.
Quan ja tenim el parmentier fet, si cal , saltegem 2 minuts els sepionets perquè no quedin freds.
Per emplatar:
En un plat posem de base el parmentier de patata i sobre els sepionets, amb la picada d'all i julivert.
Comparteix aquesta recepta: