Arròs negre amb sípia
Ingredients
- 1/2 kg d'arròs
- 1/2 kg de sípia (que a la peixateria ens han netejat i guardat la tinta)
- 2 Cebes grans
- 2 Tomàquets madurs
- Oli d'oliva
- 1/4 de litre de brou de peix
- 3 Dents d'all
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració
Tallem la sípia a daus i la salpebrem una mica. En una paella amb una mica d’oli, fregim els daus de sípia, uns 10 minuts (la paella tapada). Ho reservem.
Tallem la ceba de manera que quedi ben picada i laminem els alls. Ratllem el tomàquet.
A la paella on hem fregit la sípia, hi posem la ceba. Quan comenci a estar daurada, uns 15 minuts, hi afegim els alls i els daus de sípia. Deixem coure uns 3 minuts. Hi posem el tomàquet ratllat i deixem coure tot junt.
Desfem la tinta amb una mica d’aigua i la reservem.
Ho posem tot en una paella de fer arròs. Hi tirem l’arròs. Remenem uns 3 minuts. Hi incorporem el brou de peix i la tinta.
Ho coem a foc fort, entre 6 i 10 minuts. Baixem el foc una mica i deixem coure uns 20 minuts. Abans d’acabar, provem com està de sal i si cal, rectifiquem.
Deixem reposar 5 minuts.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: