Melmelada agredolça de calçots amb panses i pinyons
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 grams de pinyons
- 200 grams de panses de Corint
- Aigua
- Sal
- Sucre
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Vinagre de Mòdena
- Mel
- La part blanca de 30 calçots
- Oli d'oliva
- Vi negre
Utensilis
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un cassó mitjà
Un atuell amb tapa per guardar la melmelada un cop feta
Un colador fí gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua escaldem tant les panses com els pinyons durant set minuts, els escorrem i els reservem.
Seguidament, agafem la part blanca dels calçots, els netegem i els tallem a juliana molt fina i els sofregim en una paella amb un raig d'oli a foc baix.
Quan comencen a ser mig cuits, els espolsem amb sucre i sal, un raig de mel i deixem que vagin coent-se.
Seguidament, els flamegem amb una mica de conyac calent, i quan s'apagui el conyac, afegim un raig de vinagre de Mòdena i seguim remenant. Tot seguit, afegim un rajolí de vi negre sense deixar de remenar.
Quan els calçots ja són com una melmelada, afegim les panses i els pinyons i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja tindrem la melmelada de calçots llesta per guardar fins el moment de fer-la servir.
Notes
Quan no hi hagi calçots, també la podem fer amb porros.
Comparteix aquesta recepta: