La mussaca
Categoria:
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- La meva salsa bolonyesa per fer una mussaca gran
- Salsa beixamel
- Formatge ratllat
- Mantega
- Vuit albergínies
- Farina
- Sal
- Oli d'oliva
- Mantega
Utensilis
Una safata rectangular fonda, per anar la forn
Una paella gran
Una espatula plana metal·lica
Sis plats plans de porcellana
Elaboració
Primerament, engreixem el fons de la safata per anar al forn amb mantega.
A part fem la beixamel com explico a la meva recepta i la reservem.
Tot seguit, tallem les albergínies a lo llarg en llesques d'un dit de gruix, les salem, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i les reservem.
Seguidament un cop fregides, fiquem les tires d'albergínia fins a cobrir tot el fons de la safata.
Tot seguit, cobrim les albergínies amb un dit de bolonyesa.
A continuació, fem una altre capa d'albergínia, i una capa mésde bolonyesa.
Tot seguit, ho cobrim amb la beixamel, espolsem el formatge ratllat, afegim unes nous de mantega, i ho gratinem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat.
En el moment de servir-ho a taula, amb l'ajud de l'espàtula anem tallant quadrats de mussaca, els fiquem en el plat individualmet, i ja ho podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: