Canelons de tres tipus de carn
Ingredients
- 25 Plaques de pasta per canelons
- 1/2 Quilo de vedella per rostir (de una part que sigui melosa)
- 1/2 Quilo de magre de porc del coll
- 1/2 Pollastre de pagès
- 150 g de Cansalada viada
- 4 Cebes de Figueres
- 2 Tomàquets
- 1/2 Cabeça d’alls
- 1 Got petit de brandi
- 70 g de formatge parmesà
- Oli verge d’oliva
- 2 Cullerades de llard
- 1 Branca de canyella
- Sal i pebre negre mòlt
Per la beixamel:
- ½ Litre de llet
- 30 g de Farina
- 30 g de Mantega
- Sal, pebre i nou moscada
Elaboració
Tallem la carn per rostir a daus i el pollastre a octaus. La ceba la tallem en juliana i ho reservem. En una cassola de ferro amplia, posem l’oli, el llard i quan estigui ben calent, hi daurem les carns prèviament salpebrades. Un cop estan enrossides, posem el brandi, la branca de canyella i deixem que s’evapori l’alcohol. Retirem el pollastre i el desossem, després el tornem a posar a la cassola amb les altres carns. Aboquem a la cassola la ceba, el alls tallats a rodanxes i el tomàquet. Deixem sofregir mes o menys uns 50 minuts amb la cassola tapada i a foc fluix. Anem remenant de tant en tant, fins que estigui cuita la carn.
De la beixamel:
Posem la mantega en una cassola i afegim la farina, ho remenem perquè la farina quedi torradeta. Afegim la llet al foc que ja tindrem calenta i lligueu-la amb un roux de mantega i farina. Posem sal, pebre i nou moscada i reservem.
Per acabar els canelons:
Triturem la carn rostida(amb una picadora no amb el mini pimer) una vegada ben picada barregem unes 8 cullerades de beixamel. Estirem les plaques de pasta que ja tindrem bullides i escorregudes a sobre de uns draps nets i les farcim amb la barreja de carn. Enrotllem les plaques farcides i les anem col•locant a una safata. Les cobrim amb la beixamel amb el formatge ratllat per sobre i les deixem 20 minuts al forn. Han de quedar gratinats però vigilant que la beixamel no quedi massa seca. Ja podem emplatar (tres canelons per persona).
Comparteix aquesta recepta: