Patates mallorquines gratinades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una premsadora (passapurés)
Un estri per buidar fruites
Una placa pel forn
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una mànega pastissera amb un broc rissat

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal posem a coure les patates amb pell ben netes, fins que són cuites al "dente", i les reservem.
Quan les patates són fredes, les tallem en dues meitats, i amb l'ajud de l'estri de buidar fruites les anem buidant i les reservem damunt la placa per anar al forn.
Seguidament, fem el parmentier com explico a la meva recepta, i hi afegim la polpa de buidar les patates i la sobrassada esmicolada. Tot seguit, ho passem per la premsadora i ho fiquem en el cassó juntament amb un raig de nata líquida, i ho remenem amb l'espàtula de fusta a foc baix. Quan ja tenim una pasta fina i homogènia, ho deixem refredar, omplim la mànega pastissera, i ja podem omplir les patates amb aquesta pasta fins a dalt de tot.
A part, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i cobrim les patates amb una mica de salsa. Seguidament, espolsem pel damunt amb una mica de formatge de bola ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge sigui una mica daurat.
A continuació, fiquem les patates a la safata de porcellana, i ja les podrem servir a taula.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se