Arròs de llagostins, sípia i verdures amb caldo d’espàrrecs
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 320 g d’arròs bomba (unes 6 tasses de cafè)
- 8 Llagostins
- 1 Sípia que a la peixateria ens netegen (sense la tinta)
- 4 Carxofes petites
- 1/2 Ceba
- 1 Pebrot vermell
- 1 Dent d’all
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
Pel caldo d’espàrrecs:
- 1 Manat de espàrrecs verds
- 2 Porros
- 2 Litres d’aigua
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració
Del caldo d’espàrrecs:
Posem al foc una olla amb l'oli i sofregim els porros tallats a rodanxes no massa gruixudes, amb el foc suau i vigilant que no se'ns cremin. Rentem bé els espàrrecs, dels quals en traiem la part més dura, i els trossegem. Quan veiem que el porro ja està sofregit, hi tirarem una mica de sal.
Aboquem a l'olla els espàrrecs trossejats i fem, que s'impregnin del gust del sofregit. Tirem l'aigua bullent a l'olla i ho salem.
Pugem el foc i, just quan comencia a bullir, controlem el foc perquè el caldo faci xup-xup durant uns 30 minuts. Triturem amb el braç elèctric el caldo i el passem pel colador xinès per evitar fils. El reservem.
De l’arròs:
En una paella hi posem oli d'oliva i hi fregim els llagostins, uns 3 minuts. Els pelem, traiem el cap i els reservem amb el suc dels caps.
Piquem l'all ben petit i el posem a la paella amb l'oli de fregir els llagostins. Hi afegim la ceba picada i ho sofregim. Uns 20 minuts.
Quan la ceba està ben feta, hi afegim la sípia tallada a daus ben petits , ho deixem coure, uns 5 minuts A continuació, hi posem el pebrots vermell picat ben petit i les carxofes a trossets. Hi posem una mica de sal i pebre negre mòlt. Hi afegim l'arròs que deixem sofregir 5 minuts mentre remenem i, per últim el caldo d’espàrrecs (uns 2 litres per la quantitat d’arròs). Ho deixem coure uns 20 minuts. Apaguem el foc i deixem reposar l'arròs.
Comparteix aquesta recepta: