Ceviche de gambes amb arròs, tomàquet, llima i wasabi
Ingredients
- 1 Kg de gambes
- 400 g d’arròs
- Oli d’olivali
- 1 litre i mig d’aigua
- 3 Cebes.
- 2 Pebrots.
- 7 Tomàquets.
- Llima
- 2 Culleradetes de julivert
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Wasabi herba
Elaboració
Del ceviche:
Netegem les gambes i les posem al foc amb 1 litre d’aigua fins que bullin. Passats 5 minuts, les traiem, pelem i tallem els caps. A continuació posem en un recipient: els caps, les closques i l’aigua on les hem bullit per tal de poder-ho batre. Ho batem i colem aquest batut de manera que quedi absolutament líquid.
Pelem i tallem les cebes en tires molt fines ; també tallem en tires molt fines els pebrots i els tomàquets a daus molt petits i espremem la llima. Ho posem en un recipient juntament amb la sal, uns 10 minuts per tal que s’adobin.
Afegim en un bol: les gambes, la ceba, el pebrot, el tomàquet i el batut(ja colat) per poder-ho remenar. Ho salpebrem , hi tirem una mica de julivert ben picat
Quan ho servim, procurem que no estigui calent.
De l’arròs:
Posem en una olla amb 1/2 litre d’aigua, 2 cullerades soperes d’oli i sal. Ho deixem bullir. Quan arrenqui el bull abaixem el foc.
Finalment, quan el gra estigui al gust, un 15 o 20 minuts , apaguem el foc.
Per acabar el plat:
En un bol, barregem l’arròs amb el ceviche de gambes i servim la barreja en un plat o bol. A sobre com condiment hi posem una mica de wasabi (l’herba que es veu a la foto de color verd fosc).
Comparteix aquesta recepta: