Bunyols de vent
Ingredients
- 250 ml d'aigua.
- 125 g mantequilla
- Un polsim de sal
- 40 g de sucre
- Mig sobre de llevadura(química) Royal
- 150 g de farina
- 3 ous
- Un plat amb sucre per arrebossar els bunyols un cop fets
Elaboració
1- Posar una caçola al foc, afegir l'aigua, la mantequilla, el polsim de sal, la llevadura i els 40 gr de sucre.
2-Quan quedi una massa uniforme retirar del foc i deixar la massa dins la caçola uns 2 min. Afegir tota la farina de cop i remenar bé.
3-Ficar un altre cop al foc ( baixa intensitat) fins que es vegi que la massa no s'enganxa a les parets.
4-Tornar a treure del foc i deixar reposar 5 min.
5- Afegir els ous de un en un, fins que quedi una massa ni molt espessa ni mol líquida.
6-A una paella si afegeix uns 3 dits d'oli (preferiblement de girasol, però no és important) a una temperatura mitjana (si es molt alta es faran per fora i quedaran crus per dins i si es molt baixa agafaran molt d'oli) per tan una Tº a meitat de flama.
7- Amb l'ajuda de dos culleres, intentar fer una bola petita de la massa i deixar a l'oli uns 3, 4 min , es treurà quan estiguin bastant daurats.
8- Un cop trets de l'oli es ficaran ràpidament damunt d'un plat amb sucre perquè absorbeixin el sucre i se li tirarà una mica per damunt i llestos!
Amb aquesta recepta surten uns 40 o 50 bunyols.
Una delícia!
Comparteix aquesta recepta: