Mongetes verdes estofades amb pernil salat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una cassola de terrissa mitjana
Un plat de fusta
Una escorredora

Elaboració

Primerament en una cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les mongetes tallades en dues meitats fins que són cuites al "dente", i les reservem amb el brou colat.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, el pernil, la fulla de llorer i els alls aixafats.
Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i un got de vi blanc i ho deixem reduir.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les mongetes, corregim de sal i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts.
A continuació, afegim les mongetes, ho remenem una mica i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se