Col-i-flor a l'estil pastor
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una col-i-flor i mitja de mida grossa
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una ceba tendra picolada
- Sis alls laminats
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Un got de vi blanc
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Un plat de fusta
Una paella gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim la col-i-flor tallada en botonets fis que és cuita al "dente", l'escorrem i la fiquem a la cassola de terrissa i la reservem.
Tot seguit, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada fins que és transparent, i tot seguit afegim els alls laminats fins que comencen a estar daurats.
Seguidament, afegim el vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim una cullerada de pebre vermell, ho remenem ben remenat i ho afegim a la cassola amb la col-i-flor, i deixem que s'acabi dfe coure tot plegat uns set minuts a foc baix, i ja ho podrem treure-ho a taula amb un plat de fusta a sota.
Comparteix aquesta recepta: