Arròs caldós amb llamàntol

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la picada:

2 racions

Elaboració

Posem la nyora amb aigua per rehidratar-la. En una safata on puguem recuperar els sucs que deixin anar, tallem els llamàntols a trossos, separar-ne les pinces i obrint els caps per la meitat. Saltem els trossos de llamàntol, els caps oberts i les pinces en una cassola amb oli d’oliva un parell de minuts. Ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim una mica més d’oli d’oliva i hi sofregim la ceba picada fins enrossir, uns 15-20 minuts. Hi Incorporem l’all picat i ho sofregim 5 minuts més. Hi afegim el tomàquet ratllat, salpebrem, incorporem el pebre vermell dolç i ho sofregim fins que s’hagi evaporat tota l’aigua que portava el tomàquet i ens quedi un sofregit homogeni i consistent. Hi afegim el vi blanc i deixem reduir l’alcohol un parell de minuts. Hi incorporem el fumet de marisc i ho portem a l’ebullició. En aquest punt, si es desitja tenir un caldo final més uniforme, es pot triturar tot amb la batedora elèctrica. Hi afegim l’arròs, el cap i les pinces del llamàntol i ho coem a foc mig durant 8 minuts, remenant sovint perquè no s’enganxi. Mentre, fem la picada. Piquem l’all, el julivert, les ametlles i la polpa de la nyora en un morter fins aconseguir una pasta homogènia. Deixatem la picada amb una mica de fumet de la cassola. Passats els 8 minuts, tastem el caldo i rectifiquem el punt de sal si fes falta. Hi afegim la picada, les cues dels llamàntols , les cloïsses i els musclos nets sense closca. Ho acabem de coure 4 minuts més. Remenem perquè no s’enganxi. Apagem el foc i deixem reposar l’arròs caldós amb llamàntol uns 10 minuts per assentar els sabors.

1h 20min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se